Ingredientai
- Kiauliena 1200 g rūkytos kiaulės karkos
- Morkos 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Kopūstai 1 kg raugintų
- Bulvės 6 vnt. 6 - 8
- Majonezas 3 valg. š.
- Laurų lapai 1 vnt. 1 - 2
- Česnakai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Karką nuplaukite, dėkite į puodą su vandeniu ir užvirkite.
- Įdėkite svogūną, morkas, laurų lapelius, pipirus ir virkite 2–2,5 valandos.
- Kitame puode troškinkite kopūstus tol, kol jie suminkštės (apie 1,5 valandos).
- Paragaukite – jei kopūstai labai rūgštūs, įberkite šiek tiek cukraus.
- Atskirai išvirkite bulves, tik nukaiskite šiek tiek anksčiau, kad būtų kiek kietokos.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Į kepimo indą sudėkite kopūstus, karką ir bulves.
- Užpilkite majonezu, pagardintu česnaku ir pipirais. Šaukite į orkaitę ir kepkite 40 minučių.
Kulinaro patarimas. Troškinamus kopūstus galite pagardinti džiovintais grybais arba šaukštu pomidorų pastos.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita