Ingredientai
- Karkos (nedidelės) 2 vnt.
- Grybai 500 g virtų voveraičių
- Morkos 3 vnt. didesnės
- Moliūgai 1 vnt. gabaliukas
- Salierai 2 vnt. stiebai
- Porai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Petražolės 1 vnt. ryšulėlis žalių
- Rozmarinai 1 arbat. š. šakelė žalių
- Čiobreliai 1 vnt. šakelė žalių
- Laurų lapai 1 arbat. š.
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį - penkių rūšių
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Kmynai 1 arbat. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Krapai 1 arbat. š. ryšulėlis žalių
Kaip gaminti
1. Voveraites apvirkite su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais ir kmynais.
2. Karką nuskuskite ir nudirkite jai odą, išilgai neperpjaunant. Išrinkite mėsą, be riebalų ir sausgyslių. Mėsos gabalėlius lengvai pamuškite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
3. Paruoškite prieskonių mišinį iš šaukšto druskos, didelio žiupsnio lauro lapelių, nemenko žiupsnio penkių rūšių pipirų. Susmulkinkite po kelias šakeles žalių rozmarinų iš čiobrelių. Galima dar berti Provanso prieskonių.
4. Prieskonių mišinį išmaišykite su mėsa. Būtų gerai, kad ši mėsa pastovėtų su prieskoniais bent valandą.
5. Susmulkinkite moliūgą, porą, 1 salierą, 2 morkas, po nemažai petražolių ir krapų ir šį mišinį pakaitinkite garuose, kol apminkštės. Atvėsusias daržoves sumaišykite su smulkintomis voveraitėmis, mėsa ir kimškite masę į odą. Galus užsiūkite ir suvyniokite į marlę.
6. Virkite apie 1,5 val. vandenyje su druska, pipirais lapeliais, lapeliais, salieru, morkomis ir svogūnu. Kartu galite virti ir atlikusius kaulus. Iš jų išsiskiria lipni medžiaga, kuri reikalinga geram karkos sukibimui. Išimkite iš vandens ir paslėkite.
"Mano karka neblogai pjaustėsi, buvo pakankamai minkšta. Bet karkos mėsa vis tiek kietesnė už kitas. Kad būtų visai minkšta, dalį druskos galima pakeisti mėsą minkštinančia druska nors, sako, ji sveikatai ne itin gerai..."
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita