Ingredientai
- Kiaulės karka 2 vnt. be kaulo
- Morkos 1 vnt.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Salierų stiebai 2 vnt.
- Česnakai 1 vnt. galva
- Paprikos 1 vnt. saldžioji raudona
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 vnt. arba pagal skonį
- Rūkyta malta raudonoji paprika 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Kvapnieji pipirai 3 vnt. žirneliai
- Laurų lapai 2 vnt.
- Rozmarinai 2 vnt. šakelės
- BBQ padažas 300 g
- Vanduo 1 l
Kaip gaminti
1. Kiaulienos karkutes pora dienų aš marinuoju: įtrinu druska, pipirais, paprikos milteliais, trintu česnaku.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame karkutes. Tuo metu susmulkiname daržoves, dalį jų dedame ant puodo dugno, tada sudedame apkeptas karkutes, uždedame likusias daržoves. Beriame druskos, pipirų žirnelius, lauro lapus, rūkytos paprikos miltelių, dedame porą rozmarino šakelių. Viską užpilame vandens ir BBQ padažo mišiniu (į dubenį supilame vandenį ir BBQ padažą, tada viską gerai išmaišome).
3. Karkutes uždengiame kepimo popieriumi arba folija (tai bus lyg antrasis dangtis), uždedame dangtį. Puodą dedame į orkaitę ir troškiname apie 4 val. 170 laipsnių karštyje.
4. Patiekiame su virtomis bulvėmis ir burokėlių bei žirnelių salotomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai