Ingredientai
- Žuvis 1 kg karpio filė
- Morkos 2 vnt.
- Porai 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. nedidelis gumbo gabaliukas
- Petražolės 10 g 1–2 šakelės
- Spanguolės 50 g sauja džiovintų
- Gvazdikėliai 2 vnt. 2–3
- Pipirai 2 vnt. keli grūdeliai kvapiųjų pipirų
- Kalendros 1 arbat. š. žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. 0,5 citrinos sultys
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. arba medus
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Želatina 1 valg. š. priklausomai, kiek reikia sustingdyti sultinio (skaitykite nurodymus ant pakuotės)
Kaip gaminti
1. Karpį išdarinėkite.
2. Puode užvirinkite vandenį. Suberkite griežinėliais pjaustytas morkas, smulkintą porą ir salierą. Kelias minutes pavirkite.
3. Į tą patį puodą dėkite karpio kaulus, galvą, paskiausiai – gabaliukais supjaustytą karpio filė. Žiūrėkite, kad filė apsemtų sultinys. Suberkite prieskonius. Virkite ant silpnos ugnies apie 30 minučių. Likus virti maždaug 10 min., suberkite džiovintas spanguoles.
4. Po 30 min. puodą nukaiskite. Atsargiai išimkite karpio filė. Sultinį perkoškite, įpilkite citrinos sulčių, pagardinkite cukrumi (ar medumi), pagal skonį pasūdykite. Sultinys turėtų būti intensyvesnio skonio – virtęs drebučiais skonis paprastai tampa švelnesnis.
5. Vadovaudamasi gamintojo aprašymu, vandenyje išbrinkinkite reikiamą kiekį želatinos. Ištirpinkite ir sumaišykite su sultiniu.
6. Į dailų indą gražiai išdėliokite karpio gabaliukus, morkų griežinėlius, džiovintas spanguoles. Viršų papuoškite šviežiomis petražolėmis. Galiausiai užpilkite sultinio ir želatinos tirpalo. Sustingdykite ir galite tiekti.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Elena Šimkienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Konkursai: Mano kalėdinis receptas
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita