Ingredientai
- Karpis 1 kg
- Grikiai 100 g
- Pievagrybiai 150 g
- Daržovės 200 g įvairių
- Sviestas 4 valg. š.
- Lydytas sūrelis 150 g geriausia – grybų skonio
- Aliejus 1 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Karpį išdorokite, supjaustykite, pabarstykite druska, pipirais ir įtrinkite smulkintu česnaku. Palikite kelioms valandoms pasimarinuoti. Praėjus marinavimosi laikui, kepkite keptuvėje, įpylę į ją šaukštą sviesto ir aliejaus.
2. Per tą laiką išvirkite grikius, o daržoves patroškinkite su dviem šaukštais sviesto ir viską išmaišykite.
3. Grybus susmulkinkite ir apkepkite svieste, o vėliau ten pat sudėkite ir lydytą sūrelį.
4. Galiausiai į didelę lėkštę berkite su daržovėmis sumaišytus grikius. Ant viršaus dėkite karpio gabalėlius ir viską apliekite grybų padažu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei