Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt. tryniai
- Cheresas: 200 ml
- Brendis: 30 ml
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Muskatas 1 žiupsnelis tarkuotas
- Grietinėlė 800 ml neriebi
- Rudasis cukrus 100 g
Kaip gaminti
1. Dideliame dubenyje gerai suplakite kiaušinių trynius, cheresą ir brendį, suberkite cinamoną ir tarkuotą muskatą.
2. Mišinį supilkite į puodą storu dugnu ir kaitinkite ant silpnos ugnies maišydama šluotele. Neleiskite užvirti.
3. Kitame puode užkaitinkite grietinėlę, suberkite cukrų ir maišydama, kol cukrus ištirps, užvirinkite. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir palikite 2–3 min. pastovėti.
4. Gėrimą išpilstykite į puodelius, pabarstykite ruduoju cukrumi ir cinamonu, iškart patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita