Ingredientai
- Ožkų pieno sūris 500 g 2 ritinėliai
- Kedrinės pinijos 1 st. 0,5
- Medus 3 valg. š.
- Apelsinai 1 vnt. 0,5
- Vynas 20 ml šlakelis baltojo
- Česnakai 1 skiltelės
- Rozmarinai 1 arbat. š. 0,5
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį - šviežiai maltų
Kaip gaminti
- Česnako skiltelę nulupkite ir sutraiškykite.
- Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis.
- 2 šaukštu sulčių pilkite į indelį su česnakais, suberkite rozmarinus, supilkite vyną, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Sūrių ritinėlius dėkite į karščiui atsparias lėkšteles ir gausiai apliekite padažu.
- Valandą marinuokite ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Kepkite apie 12 min.
- Kedrines pinijas paskrudinkite sausoje keptuvėje, užberkite ant sūrio.
- Tiekite su skrudinta baltos duonos riekele.
- Kulinaro patarimas. Jeigu norite, į užpilą galite įmaišyti šaukštelį grūdėtųjų garstyčių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita