Ingredientai
- Pienas 4 st.
- Grietinėlė 2 st.
- Cukrus 100 g
- Juodasis šokoladas 100 g
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Puode sumaišykite stiklinę grietinėlės, cukrų, smulkiai sutrupintą šokoladą ir cinamoną. Plakdama šluotele kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps šokolado gabalėliai.
2. Po truputį supilkite likusį pieną ir grietinėlę. Virkite, kol skystis ims garuoti, tik neužvirinkite.
3. Suplakite kiaušinius, įpilkite šaukštą šokoladinio pieno, išmaišykite. Plakdama šluotele arba elektriniu plakikliu plona srovele supilkite kiaušinius į šokoladinį pieną, toliau plakdama pakaitinkite mišinį dar porą minučių.
4. Nukaiskite puodą nuo ugnies, įmaišykite vanilinį cukrų. Išpilstykite karštą gėrimą į puodelius, papuoškite tarkuotu šokoladu ir iškart patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita