Ingredientai
- Pienas 750 ml
- Grietinėlė 250 ml
- Kakava 0,25 puodelis miltelių, tamsios
- Juodasis šokoladas 100 g arba pieniško
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 vnt. gali būti džiovinta
- Plakta grietinėlė 4 valg. š. papuošimui; nebūtinai
- Aitriosios paprikos dribsniai 1 žiupsnelis
- Braškės 4 vnt.
Kaip gaminti
1. Į nedidelį puodą dėkite aitriąją papriką, pilkite pieną, grietinėlę ir persijotą kakavą. Viską kaitinkite ant nedidelės ugnies, nuolat maišykite, kol nebeliks kakavos gumulėlių.
2. Kai gėrimas užvirs, nuimkite puodą nuo ugnies ir padėkite į šalį maždaug 10 min. – tai padės atsiskleisti aitriųjų paprikų aromatui.
3. Pipirą išimkite ir puodą grąžinkite toliau kaisti ant nedidelės ugnies. Sudėkite smulkiai sulaužytą šokoladą, gėrimą nuolat maišykite, kol jis įgaus vientisą šokoladinę masę. Kai gėrimas užvirs, nuimkite puodą nuo ugnies, įberkite žiupsnelį druskos, vanilės ir viską gerai išmaišykite.
4. Gėrimą pilkite į puodelius, puoškite plakta grietinėle ir aitriosios paprikos dribsniais. Šalia patiekite nuplautas braškes. Karštas šokoladas sušildys, o braškės nuteiks svajingai.