Ingredientai
- Pienas 750 ml geriau riebesnio
- Grietinėlė 75 ml skirtos kavai ir dar keli šaukštai išplaktos riebios patiekimui
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Čili pipiras 1 vnt. džiovintas; nebūtinai
- Kakava 25 g skirtos gėrimui, o ne kepiniams
- Juodasis šokoladas 150 g idealu – ne mažiau, kaip 70 proc. kakavos, stambiai sukapoto ir dar šiek tiek drožlių patiekimui
- Aitriosios paprikos dribsniai 1 žiupsnelis nebūtinai
Kaip gaminti
1. Į storadugnį prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę, berkite muskato riešutą, įdėkite cinamono lazdelę bei džiovintą čili pipiriuką (jei naudojate) ir statykite ant vidutinės ugnies. Užvirkite, tada nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį 8–10 min., kad prieskoniai pritrauktų.
2. Perkoškite skystį į kitą puodą, statykite ant ugnies ir užkaitinkite (neužvirinkite!), suberkite kakavą, kapotą šokoladą ir plakdami šluotele dar pakaitinkite, kol šokoladas ištirps ir gėrimas bus vientisas.
3. Supilstykite paruoštą gardėsį į puodelius, ant kiekvieno jų viršaus uždėkite po šaukštą plaktos grietinėlės, užberkite truputį čili dribsnių (jei naudojate) ir tarkuoto šokolado.