Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Kiaušiniai 1 vnt. aptepti
- Grybai 400 g įdarui virtos voveraitės
- Grietinėlė 250 ml įdarui riebi
- tepamas lydytas sūrelis su grybais įdarui 200 g
- Svogūnai 2 vnt. įdarui
- Sviestas 1 valg. š. įdarui
- Čiobreliai 1 arbat. š. smulkinti įdarui
- Pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Druska 1 žiupsnelis įdarui
- Citrinos 1 vnt. įdarui citrinos sultys (keli lašai)
- Karis 4 g įdarui pagal skonį, nebūtina
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite ir iš jos išspauskite apskritimus (lyginį skaičių). Pusę apskritimų aptepkite kiaušinio plakiniu, o kitų viduryje išspauskite mažesnį apskritimą taip, kad uždėjus ant apteptų apskritimų išeitų krepšelis. Viršų taip pat aptepkite kiaušiniu.
2. Sudėkite krepšelius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10–15 minučių arba kol krepšeliai pakils ir gražiai parus.
3. Pasiruoškite įdarą: keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkintą svogūną ir apkepkite, kol suminkštės. Suberkite voveraites, sudėkite sūrelį, grietinėlę, pipirus, druską ir prieskonius. Troškinkite ant mažos ugnies 8–10 minučių. Baigdami troškinti įlašinkite kelis lašus citrinų sulčių.
4. Karštą įdarą supilstykite į krepšelius ir tiekite į stalą.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita