Ingredientai
- Figos 4 vnt. džiovintos
- Žalioji arbata: (antpilo) 5 valg. š.
- Migdolai 50 g
- Anakardžių riešutai 25 g
- Svogūnai 4 vnt. svogūnėliai su laiškais
- Česnakai 2 skiltelės
- Džiovinti pomidorai 2 vnt. saulėje džiovinti konservuoti aliejuje
- Citrinos 2 vnt.
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. susmulkintų
- Duona 4 riekės rūpios sumuštinių
- Konservuoti ančiuviai: (puselės) 8 vnt.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Figas porą valandų pamirkykite arbatoje. Išmirkusias supjaustykite ir sudėkite į elektrinio maišiklio indą. Ten pat sudėkite pakepintus riešutus, susmulkintus svogūnėlius, sugrūstus česnakus, nuvarvintus pomidorus.
2. Nutarkuokite geltonąjį citrinų žievelės sluoksnį, iš vaisių išspauskite sultis. Į indą su figomis supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles, įpilkite aliejaus, įberkite prieskoninių žalumynų ir viską sutrinkite.
3. Gatavu figų aptepu aptepkite duonos riekes ir kepkite 200 °C orkaitėje 10 min.
4. Ant kiekvieno sumuštinio uždėkite po dvi ančiuvių puseles ir iš karto patiekite.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita