Ingredientai
- Sezamų aliejus 2 valg. š. galima ir kitokio
- Svogūnai 2 vnt.
- Bulvės 2 vnt.
- Daržovių sultinys 250 ml
- Špinatai 500 g šviežių ar šaldytų
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Svogūnus smulkiai sukapokite, sudėkite į didelėje storasienėje keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami kepkite, kol jie pasidarys skaidrūs.
2. Sudėkite nuskustas ir 2,5 cm dydžio kubeliais supjaustytas bulves ir maišydami dar kelias minutes pakepinkite.
3. Supilkite sultinį, uždenkite ir ant labai mažos ugnies troškinkite 10–15 min. (kol suminkštės bulvės).
4. Sudėkite juostelėmis supjaustytus špinatus, išmaišykite, uždenkite ir dar 10 min. patroškinkite.
5. Nukėlus nuo ugnies pasūdykite (jei sultinys neužtektinai sūrus) ir pagardinkite muskatų riešutais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita