Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. raudona saldžioji
- Alyvuogės 50 g juodųjų
- Jautiena 250 g filė
- Gražgarstės 100 g tinka bet kokios salotos
- Česnakai 2 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt. raudona
- Marinuoti maži svogūnėliai 2 valg. š.
- Cukrus 1 arbat. š. padažui
- Druska 1 arbat. š. padažui
- Sojų padažas 1 valg. š. padažui
- Citrinos 1 vnt. žalioji - padažui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkiai pjaustytus raudonąjį svogūną, raudoną saldžiąją papriką ir kepkite 3–4 minutes.
2. Plonai supjaustykite jautienos filė ir dėkite į keptuvę 5–10 min. su daržovėmis.
3. Mėsai apkepus, suberkite tarkuotą česnaką, smulkintą aitriąją papriką ir dar pakepkite 5 minutes.
4. Pasiruoškite padažą: sumaišykite cukrų, druską, sojų padažą ir žaliosios citrinos sultis.
5. Sudėkite į lėkštę gražgarstes, ant viršaus apkeptas daržoves su jautiena, perpus pjaustytas juodąsias alyvuoges, pabarstykite mažų marinuotų svogūnėlių. Viską apšlakstykite gautu padažu.
Taip pat skaitykite:
Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita