Ingredientai
- Vištiena 1 vnt. krūtinėlė
- Kopūstai 150 g trečdalis kininio kopūsto
- Morkos 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Pomidorai 4 vnt. vyšniniai pomidoriukai
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Balzaminis actas 1 valg. š.
- Ryžių actas 1 valg. š.
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Sezamų aliejus 1 arbat. š.
- Sezamo sėklos 50 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Morką nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, salierą – griežinėliais, kininį kopūstą – juostelėmis.
2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, sudėkite į keptuvę, tada supilkite balzaminį ir ryžių actą, sojos padažą, suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol pusė padažo nugaruos, šiek tiek sutirštės, o vištiena apskrus.
3. Tada sumeskite morkų šiaudelius, salierų griežinėlius ir kepinkite juos apie 5 min.
4. Galiausiai suverskite kininį kopūstą, pomidorų puseles ir dar truputį pakaitinkite.
5. Baigdama gaminti salotas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir užberkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita