Ingredientai
- Pomidorai 400 g
- Avinžirniai 200 g
- Cukinijos 2 vnt.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. saldžioji raudona
- Fetos sūris 100 g
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių
- Prieskoniniai žalumynai 3 valg. š. susmulkintų petražolių, mėtų, svogūnų laiškų,krapų ir pan.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Avinžirnius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės.
2 Paruoškite daržoves: svogūną nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, cukinijas – griežinėliais, papriką, išvalius sėklas, – dideliais kvadratėliais, pomidorus perpjaukite pusiau. Daržoves sudėkite į negilią skardą, apibarstykite pipirais, apšlakstykite dviem šaukštais aliejaus ir atsargiai pamaišykite. Kepkite 200 °C orkaitėje 30 min. (po 15 min. pamaišyti).
3. Likusį aliejų išplakite su citrinų sultimis ir prieskoniniais žalumynais.
4. Iš orkaitės išimtas daržoves 5 min. aušinkite, paskui sudėkite į dubenį, sumaišykite su išvirusiais avinžirniais ir fetos kubeliais. Apipilkite paruoštu padažu ir iš karto patiekite.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita