Ingredientai
- Kalmarai 400 g
- Citrinos 2 vnt. 2 valg. š. - sulčių
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Aliejus 2 valg. š. saulėgrąžų
- Česnakai 2 skiltelės
- Cukrus 1 valg. š.
- Salotos 1 vnt. keli lapai
Kaip gaminti
1. Citriną nulupkite ir išdalykite skiltelėmis. Į keptuvę įpilkite šaukštą vandens, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol užvirs. Į verdantį sirupą sudėkite citrinų skilteles ir maišydami kaitinkite 8–10 min. Kiekvieną citrinų skiltelę perpjaukite pusiau.
2. Paruoškite padažą: šaukštą aliejaus, citrinų sultis, susmulkintą aitriąją papriką, sugrūstus česnakus gerai išsukite plakikliu.
3. Keptuvėje įkaitinkite likusį šaukštą aliejaus, sudėkite žiedais supjaustytus kalmarus ir kepkite ne ilgiau kaip 1 min.
4. Į salotų lapais išklotą lėkštę sudėkite kalmarus, citrinų skilteles ir apliekite padažu.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita