Ingredientai
- Mielės 15 g šviežios
- Pienas 125 ml
- Druska 1 arbat. š. nepilnas
- Cukrus 1 valg. š.
- Kmynai 8 g 0,5 valg. š. maltų
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Ruginiai miltai 90 g
- Miltai 180 g kvietiniai
- Aliejus 1 valg. š.
- Dribsniai 1 valg. š. javų - apibarstyti
Kaip gaminti
1. Kambario temperatūros mieles dubenyje ištirpinkite šlakelyje šilto pieno.
2. Supilkite likusį pieną, druską, cukrų, kmynus, įmuškite kambario temperatūros kiaušinį ir išplakite.
3. Suberkite miltus, supilkite aliejų ir išminkykite vientisą tešlą.
4. Dubenį uždenkite ir maždaug valandai (arba tol, kol minklės apimtis padvigubės) padėkite šiltai.
5. Pakilusią tešlą miltuotomis rankomis suminkykite. Išvertę ant dribsniais pabarstyto stalo suformuokite pailgą „dešrą“.
6. Supjaustykite nedideliais gabalėliais, iš jų padarykite apvalias bandeles.
7. Palikdami tarpus bandeles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kiek paplokite ir apšlakstykite vandeniu.
8. Apibarstykite dribsniais, uždenkite ir pusvalandžiui palikite, kad pakiltų. Kepkite 225 laipsnių orkaitėje ant vidurinių grotelių 15 minučių.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita