Ingredientai
- Miltai 250 g kvietiniai
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis Kajeno - malta
- Pienas 150 ml
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Sviestas 2 valg. š. tirpintas
- Sūris 100 g tarkuotas
Kaip gaminti
1. Dubenyje gerai sumaišykite visus biriuosius produktus, tada supilkite pieną, sviestą, įmuškite kiaušinį ir kiek galima per trumpesnį laiką išmaišykite.
2. Tešlą dar paminkykite ir suvoliokite labai mažas bandeles.
3. Bandeles sudėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, paspauskite iš viršaus, kad „kąsneliai“ būtų maždaug 1 cm storio.
4. Apibarstykite juos tarkuotu sūriu ir ant vidurinių grotelių 12–13 minučių kepkite 225 laipsnių orkaitėje. Patiekite su sviestu.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita