Ingredientai
- Makaronai 320 g „bronzinės“ kaspinėlių formos pastos
- Krevetės 12 vnt. nelukštentų
- Cukinijos 3 vnt. plonos
- Česnakai 1 skiltelės
- Vynas 1 valg. š. desertinio „marsala“ arba porto
- Alyvuogių aliejus 0,5 st.
- Juodieji pipirai 0,25 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Įpilkite į puodą 1,5 litro vandens, užvirinkite, pasūdykite kokybiška stambia druska. Supilkite kaspinėlius ir virkite 1–2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės.
2. Nupilkite vandenį, pasilikdami stiklinę virimo skysčio. Palikite pastą natūraliai atvėsti.
3. Supjaustykite cukinijas pailgais šiaudeliais. Keptuvėje pakaitinkite aliejų, įmeskite česnako skiltelę, kai pagels, pašalinkite. Suberkite cukinijas ir kelias minutes pakaitinkite, šiek tiek palaistę pastos virimo vandeniu. Nugarinkite cukinijas desertiniu „marsala“ vynu ir atvėsinkite.
4. Smarkiai įkaitinkite kepsninę, įmeskite nelukštentas krevetes.
5. Sumaišykite kaspinėlius su cukinijomis, dar kartą pašlakstydami tyru alyvuogių aliejumi.
6. Patiekdami lėkštėje išdėliokite keptas krevetes, pagardinkite juodaisiais pipirais iš malūnėlio.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų