Ingredientai
- Makaronai 320 g idealu – farfalle (t.y. kaspinėlių)
- Lašiša 300 g šviežios filė
- Šalotinis svogūnas 2 vnt. maži
- Grietinėlė 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Degtinė 40 g
- Pomidorai 4 vnt. prinokę, labiausiai tinka „grappolo“ tipo
- Druska 1 žiupsnelis labai tinka juoda stambi Havajų
- Rozmarinai 1 vnt. šakelė
Kaip gaminti
1. Didelėje keptuvėje pakaitinkite tyrą alyvuogių aliejų, suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepkite įpildami šiek tiek vandens, kol suminkštės.
2. Supjaustykite lašišos filė maždaug 0,5–1 cm dydžio kubeliais, patikrinkite, ar nėra ašakų. Pakaitinkite žuvį ant ugnies, supilkite degtinę ir išgarinkite ją per kelias minutes ant itin kaitrios ugnies. Tada sumažinkite kaitrą ir supilkite grietinėlę, išmaišykite.
3. Nulupkite pomidorus ir sutarkuokite. Pomidorų masę supilkite į padažą, maišykite, kol padažas taps rožinės spalvos.
4. Išvirkite pastą „al dente“ – 2–3 min. trumpiau, nei parašyta ant pakuotės. Nelabai kruopščiai nukoškite vandenį ir supilkite kaspinėlius į padažą, pakaitinkite ir gerai išmaišykite, įdėkite rozmarino šakelę.
5. Kitoje keptuvėje trumpai pagarinkite dar šiek tiek kubeliais supjaustytos lašišos. Šiais kubeliais papuoškite pastą patiekdami lėkštėje, taip pat uždėkite ir šviežią rozmarino šakelę bei pabarstykite juodąja stambia Havajų druska.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų