Ingredientai
- Kava 5 st. stipri su nuosėdomis
- Rudasis cukrus 5 arbat. š.
- Ledai: (grietininiai) 250 g
- Grietinėlė 125 ml riebi, plakama
- Miltelinis cukrus 25 g
Kaip gaminti
1. Į karštą kavą sudėkite cukrų ir maišykite, kol ištirps.
2. Kavą atšaldykite ir perkoškite. Į stiklines ar puodelius įdėkite po šaukštą ledų, užpilkite kava. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi iki standžių putų ir uždėkite ant kavos. Tiekite iškart.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita