Ingredientai
- Cukrus 190 g
- Rudasis cukrus 50 g
- Sviestas 100 g
- Graikiniai riešutai 1 sauja didelė
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vanilės ekstraktas 0,5 arbat. š.
- Miltai 150 g
- Jogurtas 150 ml natūralaus
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 1 arbat. š.
- Kava 3 arbat. š. šviežiai maltos
- Soda 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Nedidelę skardą (20 cm x 20 cm) plonai ištepkite aliejumi ir apibarstykite dviem šaukšteliais miltų.
2. Nedideliame indelyje sumaišykite rudąjį cukrų, maltus riešutus, cinamoną ir 1 arbatinį šaukštelį šviežiai maltos kavos.
3. Sviestą ištirpinkite, suberkite cukrų ir permaišykite. Įmuškite kiaušinius, gerai juos išplakite, tuomet supilkite jogurtą, vanilės ekstraktą, įberkite kepimo sodą ir druską. Po truputį vis maišant, suberkite miltus, likusią kavą. Išmaišykite iki vientisos masės, tačiau nepersistenkite.
4. Pusę tešlos supilkite į skardą ir pabarstykite puse pasiruošto kavos, rudojo cukraus ir riešutų mišinio. Atsargiai užpilkite likusią tešlą ir apibarstykite mišiniu.
5. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 25 minutes. Jei į pyragą įsmeigtas ir ištrauktas dantų krapštukas bus sausas, pyragas paruoštas.