Ingredientai
- Likeris 2 valg. š. kavos likeris
- Želatina 5 arbat. š.
- Vanduo 100 ml šaltas
- Kava 3 arbat. š. tirpi
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 5 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Grietinėlė 450 ml plakamoji
- Šokoladas 1 valg. š. šokolado drožlės arba kavos pupelės papuošimui
Kaip gaminti
1. Želatiną užpilkite trupučiu vandens, palaikykite, kad išbrinktų ir ištirpinkite puodelyje virš garų.
2. Dar karštą želatiną išsukite su tirpia kava ir likeriu.
3. Po tekančiu vandeniu kruopščiai nuplautus kiaušinius palaikykite kambaryje, kad atšiltų. Įmuškite į dubenį ir gerai išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
4. Atvėsusį želatinos ir kavos kremą atsargiai įmaišykite į plaktus kiaušinius ir palaukite, kol mišinys pradės stingti.
5. Gerai atvėsintą grietinėlę išplakite ir įmaišykite į kavos kremą iš apačios į viršų, kad nesukristų putos.
6. Paruoštą kremą krėskite į dailias stiklines taures ir padėkite šaltai, kad sustingtų. Puošti galite šokolado ar kokosų drožlėmis ar gabalėliais, braškių puselėmis ar kavos pupelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita