Ingredientai
- Cukrus 150 g tešlai
- Miltai 200 g tešlai
- Sviestas 200 g tešlai
- Kakava 50 g tešlai
- Kepimo milteliai 6 g tešlai
- Druska 1 arbat. š. tešlai
- Tirpi kava (tešlai) 1 arbat. š.
- Grietinėlė 100 ml 35 proc. riebumo; įdarui
- Baltasis šokoladas (įdarui) 200 g
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite kremą, nes jį reikės palaikyti šaltai. Nedideliame puode užkaitinkite grietinėlę, tik neleiskite užvirti. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite tarkuotą šokoladą, palikite pastovėti. Kai šokoladas ištirps, suplakite kremą šluotele. Kai kremas atvės iki kambario temperatūros, uždenkite indą ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.
2. Paruoškite sausainių tešlą: dubenyje sumaišykite cukrų, miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir tirpią kavą.
3. Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, užminkykite tešlą.
4. Padalykite tešlą į tris dalis. Dėkite tešlos gabalą tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir iškočiokite maždaug 5 mm storio lakštą. Formele išspauskite iš tešlos apskritus sausainukus (turėtumėte gauti apie 60 paplotėlių), sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikite tarp sausainių tarpus. Kepkite 160–170°С temperatūros orkaitėje apie 15 min. Leiskite sausainiams visiškai atvėsti, nes vos iškepę, jie būna labai trapūs.
5. Kai sausainiai atvės, dėkite ant vieno sausainuko šaukštelį kremo, užvožkite kitu sausainuku, atsargiai suspauskite, kad kremas tolygiai pasiskirstytų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita