Ingredientai
- Sausainiai 500 g trapių avižinių
- Anakardžių riešutai 100 g gali būti ir kitokie
- Sviestas 250 g
- Kondensuotas pienas 1 vnt. indelis
- Kava 2 valg. š. tirpios
Kaip gaminti
- Grūstuve ar rankomis sutrupinkite sausainius.
- Anakardžius šiek tiek paskrudinkite ir susmulkinkite peiliu.
- Sutirštintą (kondensuotą) pieną sumaišykite su kava. Galite pirkti ir jau paruoštą sutirštintą pieną su kava.
- Sviestą ištirpinkite (tik neužvirinkite!). Sumaišykite su sutirštintu pienu. Į šią masę suberkite sausainių trupinius ir smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite. Sukrėskite į torto formą ar suformuokite ritinėlį ir susukite į maistinę plėvelę. Gerai suspauskite ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą.
- Pagaminsite per 30 min., neskaičiuojant šaldymo laiko.