Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. tešlai
- Cukrus 400 g tešlai
- Miltai 300 g tešlai
- Kakava 5 valg. š. tešlai
- Soda 2 arbat. š. tešlai
- Grietinė 400 g tešlai
- Graikiniai riešutai 80 g smulkintų, tešlai
- Sirupas 50 g
- Sviestas 300 g kremui ir gabalėlis skardai patepti
- Kava 100 ml stiprios, kremui
- Karamelizuotas sutirštintas pienas „Rududu“ (kremui) 600 g
Kaip gaminti
1. Dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi, maišykite, kol ištirps cukrus.
2. Sodą išmaišykite dviejuose šaukštuose grietinės. Likusią grietinę sumaišykite su kakava, sukrėskite į kiaušinių masę, suberkite miltus, supilkite grietinę su soda, sudėkite smulkintus riešutus, išmaišykite.
3. Padalykite tešlą į dvi dalis. Dalį tešlos supilkite į apskritą 25 cm skersmens sviestu pateptą skardą, kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 15 min. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar biskvitas iškepė. Iškepkite antrą paplotį. Perpjaukite papločius, kad turėtumėte 4 biskvito lakštus.
4. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su karamelizuotu sutirštintu pienu, maišydama plona srovele supilkite kavą.
5. Biskvito lakštus apšlakstykite sirupu (galima įmaišyti ir konjako ar brendžio), palaukite, kol šiek tiek susigers.
6. Dėkite biskvito lakštą į torto formą, užkrėskite kremo, tolygiai paskirstykite, dėkite kitą lakštą. Viršutinį lakštą plonai aptepkite kremu.
7. Tortą per naktį laikykite šaldytuve. Išimkite iš formos, apibarstykite kakavos milteliais, papuoškite kavos pupelėmis.
Pagaminsite per 1 val. 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita