Ingredientai
- Juodasis šokoladas 120 g mažiausiai 65 proc. sausųjų kakavos medžiagų
- Grietinėlė 60 ml riebios
- Kava 1 arbat. š. tirpios
- Sviestas 20 arbat. š. kambario temperatūros
- Viskis: 1 valg. š.
- Kakava 1 st. ¼ - puodelio - tamsios
Kaip gaminti
- Į dubenėlį sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir atidėkite į šalį.
- Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, suberkite tirpios kavos miltelius ir išmaišykite. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol grietinėlė beveik užvirs, t. y. prikaistuvio kraštuose ims kilti burbuliukai.
- Išjunkite ugnį ir karštą grietinėlę supilkite į dubenėlį su šokoladu. Leiskite pastovėti apie minutę, kol šokoladas aptirps, o tuomet išmaišykite.
- Sudėkite sviestą ir išmaišykite, kol ištirps.
- Supilkite viskį ir išmaišykite.
- Uždenkite dubenėlį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą, kartais pamaišydami, kol masė bus tiršta, tačiau ne kieta.
- Pasiruoškite formuoti triufelius: padėklą, kepimo skardą ar didelę lėkštę išklokite kepimo popieriumi. Triufelių formavimui geriausiai tiktų mažas ledų kaušelis ar panašus įrankis, tačiau jeigu jo neturite, galite naudoti ir įprastą šaukštelį. Merkite įrankį, kurį naudojate, į karštą vandenį, o tuomet juo pasemkite tirštos šokoladinės masės.
- Perkelkite triufelius ant kepimo popieriaus. Jei reikia, paformuokite juos šiek tiek sudrėkintomis rankomis, kad būtų gražios triufelių formos.
- Indą su triufeliais dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol sustings.
- Į lėkštę suberkite kakavos miltelius. Juose apvoliokite iš šaldytuvo išimtus triufelius.
- Iki patiekimo laikykite šaldytuve. Skanaus!