Ingredientai
- Duona 4 riekės baltos „ciabatta“ tipo
- Kazlėkai 20 vnt. labai šviežių vidutinio dydžio
- Rūkyta lašiša 80 g karšto rūkymo
- Rūgštynės 20 g po porą lapelių kiekvienai riekei
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis kokybiškos stambios
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nuvalykite drėgna servetėle kazlėkus, kepurėlių nenulupkite. Supjaustykite grybus taip, kad ryškėtų skersmuo.
2. Sudėkite grybus į įkaitintą keptuvę be aliejaus ir kaitinkite tol, kol išsausės. Įpilkite alyvuogių aliejaus, pakepinkite kelias minutes, pabarstykite druska.
3. Kubeliais supjaustykite lašišą.
4. Ant grilio keptuvės pakepinkite supjaustytas (piršto storumo) duonos riekeles.
5. Patiekdami lėkštėje vienoje „bruschettos“ pusėje sudėkite kazlėkus, kitoje – lašišos gabaliukus. Grybus nuo lašišos atskirkite rūgštynių lapeliais.
6. Pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi, pabarstykite juodaisiais pipirais iš malūnėlio.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis