Ingredientai
- Žalioji citrina 2 vnt.
- Spanguolės 150 g (džiovintos)
- Limonadas 250 ml (citrinų skonio)
- Margarinas 250 g
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Cukrus 200 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 370 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Soda 1 arbat. š.
- Likeris 3 valg. š. (saldaus)
- Cukraus pudra 150 g
- Sultys 2 valg. š. (spanguolių)
Kaip gaminti
- Spanguoles sudedame į nedidelį puodą, užpilame 100 ml limonado ir 2 minutes verdame. Nukošiame skystį ir atidedame.
- Margariną išsukame su cukrumi, vanile, smulkiai nutarkuotomis citrinų žievelėmis. Po vieną įplakame kiaušinius ir kelis šaukštus likerio. Po truputį įmaišome miltus, kepimo miltelius ir sodą. Įplakame likusį limonadą, įmaišome apvirtas spanguoles.
- Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kekso skardelę. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie valandą.
- Cukraus pudrą sumaišome su spanguolių sultimis ir apglaistome jau atvėsusį keksą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis g-blogas.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita