Ingredientai
- Moliūgai 100 g be žievės ir sėklų, supjaustyto stambiais kubeliais
- Sviestas 120 g kambario temperatūros; ir dar šiek tiek kepimo formai ištepti
- Cukrus 100 g
- Medus 25 g skysto
- Apelsinai 1 vnt. mažas; nutarkuota žievelė
- Razinos 80 g
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis, kambario temperatūros, paplaktas
- Migdolai 50 g plokštelių, pakepintų
- Miltai 160 g savikėlių (self-rising)
- Pienas 60 ml riebaus
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Moliūgo gabalėlius išvirkite garuose – tam tiks ir specialus puodas, ir virš paprastame puode verdančio vandens įtaisytas plieninis tinklelis). Maždaug po 10 min., kai moliūgas išvirs, perdėkite jį į dubenėlį ir sutrinkite šakute. Padėkite atvėsti.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių (funkcija su vėjeliu). Nedidelę kekso formą išklokite kepimo popieriumi ir plonai ištepkite sviestu (ypač atidūs būkite su kampais).
3. Dideliame dubenyje (geriausiai, mediniu) šaukštu išsukite sviestą su cukrumi, medumi ir apelsino žievelės tarkiais.
4. Kai sviesto ir cukraus masė pabals ir taps puri, pilkite kiaušinį, dėkite moliūgo masę, berkite razinas ir migdolus. Lengvai viską išmaišykite nugramdydami masę nuo dubens kraštų – ji bus tiršta ir ne visai vientisa, nieko tokio.
5. Po truputį suberkite ir miltus, pakaitomis vis įpildami po šliūkšnį pieno. Turite gauti gana tirštą, bet jau vientisą masę su razinų ir migdolų „inkliuzais“. Stenkitės tešlos nepermaišyti.
6. Dėkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 45–50 min., kol įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Leiskite keksui 15 min. atvėsti formoje, o tada suimdami už kepimo popieriaus kraštų atsargiai išimkite ir leiskite galutinai atvėsti.
Pasakiškas kepinys prie kavos ar arbatos!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis