Ingredientai
- Džiovinti vaisiai ir riešutai: (razinos, spanguolės, pistacijos, graikiniai, lazdynų riešutai) 300 g
- Sviestas 125 g
- Cukrus 100 g
- Kiaušiniai 2 vnt. kaimiški
- Pienas 100 ml
- Medus 50 g skysto
- Imbieras 2 arbat. š. malto
- Miltai 250 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Apelsinai 1 vnt. 1 arbat. š. maltų džiovintų žievelių
Kaip gaminti
1. Džiovintus vaisius ir riešutus užpilkite verdančiu vandeniu ir mirkykite, kol jis atvės. Nusunkite ir paberkite ant virtuvinio rankšluosčio apdžiūti.
2. Sviestą su cukrumi išsukite elektriniu maišytuvu. Sukant po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, medų, įberkite imbiero.
3. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, apelsinų žieveles ir maišydami po truputį suberkite į sviesto masę. Sudėkite džiovintus vaisius ir riešutus, išmaišykite.
4. Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kekso formą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Ataušinkite formoje ir pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė