Ingredientai
- Miltai 280 g
- Vyšnios 600 g šviežių arba šaldytų
- Cukrus 160 g
- Pienas 160 ml
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Aliejus 100 ml
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Dubenyje šakute ar konditerine šluotele lengvai išplakti kiaušinius, supilti pieną, aliejų ir sumaišyti iki vientisos masės. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Atsidėkite porą šaukštų šio mišinio į šoną ir juo apibarstykite vyšnias, kad jos visos aplipusios miltais. Jeigu naudojate šaldytas vyšnias, jų neatitirpinkite – naudokite tiesiai iš kameros. Jeigu šviežias – nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus.
2. Sausus produktus berkite į kiaušinių masę, gerai išmaišykite, tuomet atsargiai įmaišykite miltuose apvoliotas vyšnias.
3. Tešlą pilkite į riebalais pateptą kekso formą ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių arba tol, kol į keksą įsmeigtas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.