Ingredientai
- Pienas 200 ml riebesnio
- Sviestas 220 g 120 - minkšto - keksiukams ir 100 - kremui
- Cukrus 150 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š. 1 - keksiukams ir 1 - kremui
- Miltai 170 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Maskarponės sūris 200 g arba “philadelphia” - kremui
- Miltelinis cukrus 400 g kremui
- Džemas 1 valg. š. braškių - kremui
- Pabarstukai: (kremui) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Pieną maišydami pakaitinkite iki virimo, nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
- Tuo metu sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės, po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, vėl išplakite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir palengva įmaišykite į tešlą.
- Galiausiai supilkite atvėsusį pieną.
- Gautą masę išsukite iki vientisos, padalinkite į kepimo formeles ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite apie 25 minutes.
- Kremui skirtus produktus elektriniu mikseriu gerai išplakite iki vientisos purios masės, ja dekoruokite atvėsusius keksiukus.
- Ant viršaus pabarstykite pabarstukais.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Gytis Jasiulionis
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita