Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukrus 150 g
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Sviestas 100 g
- Miltai 120 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pienas 100 ml
- Spanguolės 50 g džiovintų
- Juodasis šokoladas 80 g papuošimui
- Pabarstukai: (papuošimui) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
Paruošimas:
- Prieš kepimą užmerkite džiovintas spanguoles.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi.
- Įmaišykite išlydytą sviestą.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.
- Šią birią masę viena kryptimi įmaišykite į skystąją.
- Supilkite pieną ir gerai išmaišykite.
- Galiausiai į tešlą įmaišykite nusausintas spanguoles.
- Orkaitės temperatūra apie 180 °C. Kepimo laikas priklauso nuo formelių dydžio (15– 0min.).
- Recepto autorė kepė specialioje mažyčių keksiukų keptuvėje apie 10 min.
- Papuošimui išlydykite šokoladą ir tepkite ant pravėsusių keksiukų.
- Kol šokoladas dar nesustingęs, puoškite pabarstukais, riešutais ar kuo tik sugalvosite.
Receptą atsiuntė Agnė P., Vilnius
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Konkursas „Velykų skanėstas“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita