Ingredientai
- Miltai 250 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Aguonos 70 g maltų
- Druska 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Aliejus 75 ml
- Cukrus 150 g
- Vanilinis cukrus 16 g pakelis
- Pienas 150 ml
- Grietinė 75 g
- Avietės 200 g šviežių arba šaldytų
Kaip gaminti
- Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, aguonas ir druską.
- Kitame išplakite kiaušinį su cukrumi, aliejumi, vaniliniu cukrumi, pienu bei greitine.
- Suberkite paruoštą miltų bei aguonų mišinį ir gerai išmaišykite.
- Į paruoštą masę atsargiai įmaišykite avietes.
- Imkite keksiukų formą, į ją sudėkite keksiukų sijonėlius ir galiausiai paruoštą tešlą.
- Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaiteje apie 30-35 minutes.
- Iš paruoštos tešlos kiekio išeina 12 keksiukų.
- Skanaus!!!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita