Ingredientai
- Sviestas 3 valg. š.
- Svogūnai 20 g pusė galvutės
- Miltai 1 st. 1-1,5
- Kukurūzų kruopos: (pusė stiklinės) 110 ml
- Pienas 180 ml
- Grietinė 1 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kumpis 100 g virtas
- Sūris 60 g brandintas
- Džiovinti pomidorai 3 vnt. aliejuje
- Parmezano sūris 2 valg. š.
- Cukrus 1 valg. š.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Čiobreliai 3 g saujelė džiovinto
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, sudėkite smulkintą svogūną, maišydama pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol svogūno gabalėliai taps perregimi.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius, įberkite šaukštelį druskos, pagardinkite čiobreliais ir pipirais.
3. Kitame inde suplakite kiaušinius, pieną ir grietinę. Masę supilkite į miltus ir išmaišykite. Įmaišykite į tešlą pakepintus svogūno gabalėlius, kubeliais pjaustytą kumpį, stambiai tarkuotą sūrį ir smulkintus pomidorus, atsargiai išmaišykite.
4. Keksiukų formas patepkite sviestu arba aliejumi, į kiekvieną įkrėskite šiek tiek tešlos (užpildykite maždaug tris ketvirtadalius formos, nes tešla pakils).
5. Pašaukite keksiukus į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 10 min.
6. Patepkite keksiukus tirpintu sviestu, pabarstykite tarkuotu parmezanu ir kepkite dar 8–10 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė.
7. Tiekite karštus arba šaltus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita