Ingredientai
- Persikai 300 g konservuoti
- Sviestas 175 g
- Rudasis cukrus 150 g
- Vanilinis cukrus 16 g 1 pakelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 3 vnt. dideli
- Likeris 4 arbat. š. apelsinų
- Miltai 175 g
- Pudingas 1 vnt. vanilinis
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Migdolai 50 g plokštelės
- Miltelinis cukrus 3 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Persikų puseles išgriebkite iš indelio, sudėkite į sietelį ir įstatykite į puodą nuvarvėti. Puseles supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis.
2. Sviestą, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos sukite elektriniu plaktuvu, kol cukrus ištirps ir masė sutirštės.
3. Sukdami po vieną įmuškite kiaušinius. Sukite, kol sviesto ir kiaušinių masė taps vienalytė.
4. Į masę įpilkite apelsinų likerio. Jį galite pakeisti šviežiai spaustomis ar koncentruotomis apelsinų sultimis iš pakelio.
5. Atskirame inde išmaišykite miltus, vanilinį pudingą ir kepimo miltelius. Sukdami plaktuvu, šaukštu suberkite į kiaušinių masę.
6. Į popierines formeles pridėkite tešlos. Įspauskite persikus, pabarstykite migdolais. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“