Ingredientai
- Miltai 180 g aukščiausios rūšies kvietinių
- Rudasis cukrus 150 g nerafinuoto cukranendrių
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Rikotos sūris 250 g
- Citrinos žievelė 1 arbat. š.
- Kokosų aliejus 70 ml skysto
- Kokosų pienas 70 ml
- Citrinos sultys 150 ml
- Maskarponės sūris 250 g
- Grietinėlė 250 g 35 proc. riebumo
- Bazilikai 50 g
- Braškės 1 sauja papuošimui
Kaip gaminti
1. Viename dubenyje maišome sausus ingredientus, kitame – šlapius. Sausus pilame į šlapių dubenį. Keksiukų formą išklojame popierinėmis formelėmis arba patepame kokosų aliejumi. Pilame tešlą. Kepame 175 laipsnių orkaitėje 35 minutes.
2. Gaminame kremą: išplakame grietinėlę su maskarponės sūriu. 15 g šviežio baziliko smulkiai sukapojame, atidedame, likusį šiek tiek pasmulkiname, dedame į grūstuvę. Sutrintą baziliką dedame į marlę, išspaudžiame skystį. Į maskarponės ir grietinėlės kremą įmaišome išspaustą baziliko skystį ir smulkiai kapotą baziliką.
3. Keksiukus imame iš orkaitės, leidžiame gerai atvėsti. Sutepame bazilikų kremą, užtarkuojame citrinos žievelės, papuošiame mažais bazilikų lapeliais ir šviežiomis braškėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos