Ingredientai
- Slyvos 1 vnt. nedidelis stiklainis konservuotų
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vynuogių kauliukų aliejus 50 ml
- Cukrus 100 g
- Miltai 180 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Romas 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pagal skonį nutarkuotų žievelių
- Cinamonas 1 arbat. š. pagal skonį
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Slyvas išimkite iš stiklainio, labai gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, išimkite kauliukus, supjaustykite skiltelėmis, pabarstykite cinamonu ir pašlakstykite romu.
2. Kiaušinius iki vientisos purios masės išplakite su cukrumi, tada supilkite aliejų.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, druską, suberkite nutarkuotas citrinos žieveles.
4. Miltų mišinį plakdama elektriniu plakikliu po truputį įmaišykite į kiaušinių masę.
5. Tešlą pilkite į specialias silikonines arba popierines keksiukų formeles užpildydama ne daugiau kaip pusę jų tūrio.
6. Ant keksiukų viršaus dėkite slyvų griežinėlių.
7. Keksiukus kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita