Ingredientai
- Kriaušės 4 vnt. mažų
- Vanilė 1 vnt. ankštis
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. - sulčių
- Migdolai 4 g 4 vnt.
- Cukrus 100 g
- Kakava 3 valg. š. skirtos kepiniams
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt. mažų
- Juodasis šokoladas 100 g
- Miltai 100 g
- Sviestas 90 g
Kaip gaminti
- Nuvalykite kriaušes ir pašalinkite sėklalizdžius.
- Į puodelį įpilkite 200 ml vandens, įdėkite vanilės ankštį ir įberkite 2 šaukštus cukraus. Užvirinkite ir supilkite citrinos sultis.
- Įdėkite kriaušes ir virkite apie 10 min., kol kriaušės suminkštės (patikrinkite mediniu iešmeliu). Išimtas kriaušes nuvarvinkite.
- Į kiekvieną įdėkite po migdolą.
- Sviestą ištirpinkite kartu su šokoladu, truputį atvėsinkite.
- Paplakite kiaušinius su likusiu cukrumi ir sumaišykite su šokolado mase.
- Miltus, kepimo miltelius ir kakavą persijokite, sumaišykite su šokolado mase.
- Į kiekvieną formelę įkrėskite truputį tešlos, įdėkite kriaušę. Kepkite 25 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita