Ingredientai
- Varškė 300 g
- Saldžiosios grietinėlės sviestas 150 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 180 g
- Miltai 250 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Slyvos 400 g saldžios
- Romas 50 ml
Kaip gaminti
1. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, dar pasmulkinkite, užliekite romu ir palikite jame per naktį.
2. Sumaišykite sutrintą varškę, kiaušinius, kambario temperatūroje palaikytą suminkštėjusį sviestą ir cukrų.
3. Į gautą masę suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite nuo slyvų likusį romą ir viską gerai išmaišykite.
4. Keksiukų formeles užpildykite tešla iki pusės, ant viršaus išdėliokite ir šiek tiek giliau įmerkite slyvų gabalėlių.
5. Kepkite 170 °С įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.