Ingredientai
- Miltai 10 valg. š. „Ekstra“
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Pienas 5 valg. š. nešalto
- Krakmolas 1 valg. š.
- Cukrus 1 st. nepilna stiklinė
- Vanilinis cukrus 3 valg. š.
- Citrinos 1 vnt.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Džiovintos slyvos 200 g
- Miltelinis cukrus 100 g
- Saldainiukai 100 g
Kaip gaminti
1. Nešaltą sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2. Įplakite kiaušinius.
3. Supilkite nešaltą pieną.
4. Supilkite miltus ir krakmolą su kepimo milteliais, išmaišykite. Įtarkuokite citrinos žievelės.
5. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite pusę tešlos, suberkite miltuotas džiovintas slyvas, užklokite likusia tešla.
6. Kepkite 30 - 40 min.
7. Miltelinį cukrų sumaišykite su citrinos sultimis ir apliekite pyragą. Palaikykite orkaitėje, kad apdžiūtų ir papuoškite.
Autorės nuotr./Keksiukas su slyvomis |
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita