Ingredientai
- Bulvės 800 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Muskatas 1 žiupsnelis tarkuotas riešutas
- Sviestas 2 valg. š.
- Pienas 120 ml
- Obuoliai 3 vnt. raudoni, kieti
- Svogūnai 2 vnt.
- Aliejus 2 valg. š. saulėgrąžų
- Veršių kepenys: 600 g
- Miltai 5 valg. š.
- Tepusis riebalų mišinys: 20 g
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir sugrūskite. Pabarstykite druska, muskato riešutu, įdėkite šaukštą sviesto, supilkite pašildytą pieną ir gerai išsukite. Laikykite šiltai.
2. Obuolius nuplaukite trinant šepetėliu po tekančiu vandeniu, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežiniais. Svogūnus nulupkite ir taip pat supjaustykite griežiniais.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir likusį sviestą. Iš pradžių kepinkite obuolius, kol gražiai parus, paskui – svogūnus, kol pasidarys skaidrūs.
4. Kepenis nuplaukite, supjaustykite, pavoliokite miltuose ir kepkite įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių po 2–3 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Patiekite su bulvių koše, keptais obuoliais ir svogūnais.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita