Ingredientai
- Vištų kepenėlės 300 g
- Pienas 1 st.
- Sviestas 1 valg. š.
- Bulvės 3 vnt.
- Pievagrybiai 8 vnt.
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Kumpis 3 riekės virtas vištienos
- Svogūnai 1 vnt.
- Parmezano sūris 4 žiupsnelis tarkuoto
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti - pagal skonį
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
- Grietinėlė 1 puodelis
Kaip gaminti
1. Bulves išvirkite, nulupkite, supjaustykite kubeliais. Kepenėles užpilkite pienu ir pusvalandį mirkykite.
2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite porą minučių. Sudėkite kepenėles ir maišydama kepinkite dar 4 minutes.
3. Išdėliokite į porcijos dydžio nepridegančius kepimo indelius, ant viršaus užberkite smulkintų virtų bulvių. Salierą, pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, virtą kumpį – juostelėmis.
4. Produktus po lygiai susluoksniuokite į indelius su kepenėlėmis ir bulvėmis, pabarstykite druska, maltais pipirais, Provanso žolelėmis.
5. Apšlakstykite grietinėle ir apie 5–7 minutes kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukusi užberkite tarkuoto sūrio ir vėl dėkite į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita