Ingredientai
- Čiobreliai 3 g švieži arba džiovinti - džemui
- Svogūnai 2 vnt. paštetui
- Vištų kepenėlės 500 g paštetui
- Aliejus 5 valg. š. 3 - paštetui, 2 - džemui
- Česnakai 3 skiltelės paštetui
- Vynas 250 ml sausas raudonas, paštetui - 50 ml , džemui - 200 ml
- Šalavijai 3 g pusė arbat. š. - paštetui
- Druska 1 arbat. š.
- Pipirai 1 arbat. š.
- Batonas 1 vnt. ilgas
- Raudonasis svogūnas 1 kg džemui
- Rudasis cukrus 2 valg. š. džemui
Kaip gaminti
1. Kepenėles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir maišydama apie minutę kepinkite smulkintus svogūnus. Uždenkite ir patroškinkite apie 5 min. Atidenkite ir kepkite dar 5 min. Svogūnus sukrėskite į virtuvinį kombainą.
2. Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir jame trumpai pakepinkite smulkintus česnakus. Sudėkite kepenėles ir kepkite 2–3 min. iš kiekvienos pusės. Jei kepsite ilgiau, kepenėlės taps kietos ir sausos.
3. Supilkite vyną ir kelias minutes pakaitinkite (kol susigers skystis). Leiskite šiek tiek atvėsti.
4. Į virtuvinį kombainą sudėkite kepenėles, suberkite šalavijus ir sutrinkite. Masę pagardinkite pipirais, pasūdykite.
5. Keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų, dėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir maišydama kepkite, kol svogūnai taps perregimi – maždaug 8 min. Suberkite cukrų, druską ir čiobrelius, supilkite vyną. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir kaitinkite, kol skystis sutirštės, maždaug valandą. Kelis kartus pamaišykite. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
6. Svogūnų džemą sukrėskite į stiklinį indą ir palikite atvėsti. Laikykite šaldytuve. Iš nurodyto kiekio paruošite maždaug pusę litro svogūnų džemo.
7. Batoną supjaustykite riekelėmis ir 10 min. paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje. Kai šiek tiek atvės, aptepkite kepenėlių paštetu ir uždėkite po šaukštelį svogūnų džemo.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų