Ingredientai
- Kiauliena 800 g nugarinės arba sprandinės
- Kumpis 4 riekės riekės vytinto
- Šalavijai 10 g 4 didesni šalavijų lapeliai
- Pomidorai 2 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Sviestas 1 valg. š.
- Pesto padažas 4 valg. š. su saulėje džiovintais pomidorais
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. Marinatui
- Citrinos 1 vnt. Marinatui 60 ml citrinos sulčių
- Garstyčios 1 arbat. š. Marinatui grūdėtųjų
- Česnakai 3 skiltelės Marinatui
- Čiobreliai 1 arbat. š. Marinatui
- Vištienos sultinys 80 ml Marinatui
- Druska 1 arbat. š. Marinatui; pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. Marinatui; šviežiai maltų pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite marinatą: česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, vištienos sultiniu, garstyčiomis, kapotais čiobreliais.
2. Mėsą supjaustykite į keturias dalis, kiek pamuškite, apibarstykite druska ir pipirais. Apšlakstykite paruoštu marinatu ir valandai palikite, kad pasimarinuotų. Tada gerai nuvarvinkite.
3. Šalavijų lapelius nuplaukite, nusausinkite, pakepinkite keptuvėje svieste.
4. Ant kiekvieno mėsos kepsnelio tepkite pesto padažo, klokite kumpio juostelę, įsmeikite po skrudintą šalavijų lapelį.
5. Kepsnelius dėkite ant grotelių, šalia išdėliokite pomidorų ir svogūnų puseles. Kepkite, kol apskrus.
Tiekite su laukiniais ryžiais.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).