Ingredientai
- Aliejus 3 valg. š. skardai pašlakstyti
- Kiaušiniai 5 vnt. vienas trynys
- Majonezas 1 valg. š.
- Džiūvėsiai 2 valg. š.
- Kiauliena 700 g malta, liesa
- Maltos mėsos prieskoniai: 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis penkių pipirų mišinio
Kaip gaminti
1. Maltą kiaulieną sumaišykite su kiaušinio tryniu, džiūvėsėliais, majonezu, pagardinkite pipirais, mėsos prieskoniais ir druska. Labai gerai išmaigykite mėsą rankomis.
2. Masę padalykite į keturias lygias dalis ir šlapiomis rankomis formuokite kukulius. Paskui juos suplokite, viduryje padarykite duobutę ir sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo formą.
3. Į kepsnių duobutes atsargiai įmuškite po kiaušinį, pabarstykite pipirais ir druska. Kepimo formą dėkite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 40–45 minutes, kol kepsniai gražiai parus, o kiaušiniai iškeps.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita