Ingredientai
- Miltai 2 st. 2,5
- Grietinėlė 100 ml
- Vanduo 100 ml
- Mielės 4 g sausų
- Cukrus 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Mocarelos sūris 250 g du gabalėliai po 125g. - įdarui
Kaip gaminti
- Grietinėlę sumaišykite su vandeniu ir truputį pašildykite.
- Sumaišykite su trečdaliu miltų, cukrumi, druska ir aliejumi, mielėmis.
- Gautą mišinį sumaišykite su likusiais miltais ir užminkykite tešlą.
- Uždenkite tešlą, pastatykite šiltai ir apie pusę valandos kildinkite.
- Iš pakilusios tešlos suformuokite keturis pailgus liežuvėlius.
- Paimkite keturias kuo lygesnes lazdyno šakas (apie 30 cm ilgio, 1,5–2 cm skersmens), gerai nuplaukite.
- Ant dviejų užverkite po gabalėlį mocarelos ir apvyniokite paruošta tešla taip, kad sūris visiškai pasislėptų.
- Ant kitų dviejų tiesiog gražiai apvyniokite paruoštą tešlą. Kepkite apie 10–15 min. nedidelėje kaitroje ant kepsninės. Nepamirškite vartyti.
- Duonos tešlą galite paskaninti džiovintais pomidorais, alyvuogėmis, prieskoninėmis žolelėmis, kepintomis saulėgrąžomis ar moliūgų sėklomis.
Recepto autorius: VMG – A. Ivanauskas
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita