Ingredientai
- Kalmarai 2 vnt. kiekvieno jų svoris – po 200 g
- Citrinos 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. raudonoji
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Rozmarinai 5 g viena šakelė
Kaip gaminti
- Nuplaukite ir išvalykite kalmarus, nulupkite odelę. Perpjaukite kalmarą per pusę, nusausinkite popierine servetėle. Patepkite alyvuogių aliejumi.
- Stipriai įkaitinkite kepsninę. Užmeskite kalmarus, po kelių minučių sumažinkite liepsną. Prilaikykite kalmaro kraštus šakute. Čiuptuvus kepkite neatskyrę vieną nuo kito. Baltoje kalmaro mėsoje atsiras įstrižos kepsninės grotelių kepimo juostos, tada apverskite, pakiškite rozmarino šakelę. Ji suteiks aromato.
- Nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis papriką. Užmeskite ant įkaitintos kepsninės, apverskite. Paskrudintą papriką sudėkite į lėkštę šalia kalmaro, išspauskite citrinos sulčių ir pabarstykite druska, pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi.
- Gardinimas: šviežiai išspausta citrina, alyvuogių aliejus, juodieji pipirai.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų